Известие

Collapse
No announcement yet.

Комфорт модул

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Комфорт модул

Колеги, някой да знае какви са цветовете на кабелите за моторите на ел. стъклата, че съм решил да си сложа един комфорт модул, а ако ги меря ще ми отнеме доста време.

за каква кола е тоя модул
    точка

Comment

http://forum.alfa145.com/index.php?showtopic=1173
      Тука ги има схемите и са написани цветовете.
      Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
      Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
      Audi A4 1.9 TDI

Comment

Първоначално публикувано от LeoVin4i Покажи съобщение
        http://forum.alfa145.com/index.php?showtopic=1173
        Тука ги има схемите и са написани цветовете.
        Това го имам,но цветовете са различни,затова питам ако някой е отварял корите или пък знае...

Comment

Първоначално публикувано от 455115 Покажи съобщение
          Това го имам,но цветовете са различни,затова питам ако някой е отварял корите или пък знае...
          Обикновено цветовете са съвпадали, когато търся нещо по схемата

А как мислиш да решиш въпроса със свързването на два бутона за управление (имаш един откъм шофьора и втори откъм пътника)? Комфорт модулът (ако е от 145/6) има вход само за един бутон, имай го предвид.
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
            Обикновено цветовете са съвпадали, когато търся нещо по схемата

А как мислиш да решиш въпроса със свързването на два бутона за управление (имаш един откъм шофьора и втори откъм пътника)? Комфорт модулът (ако е от 145/6) има вход само за един бутон, имай го предвид.
            Не аз ще слагам от тези дето като включа алармата да ми вдигне стъклата, че като е по-хладно и не включвам климата, все ги забравям.

Comment

колега,важно е какъв точно ти е модула.тонов го каза. на шофьорския прозорец имаш модул за управление на който подаваш сигнал 1сек. и ти вдига прозореца догоре и спира,обаче на другия трябва да подадеш захранване на мотора и то да прекъсне чак когато се качи прозореца догоре.
              точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                колега,важно е какъв точно ти е модула.тонов го каза. на шофьорския прозорец имаш модул за управление на който подаваш сигнал 1сек. и ти вдига прозореца догоре и спира,обаче на другия трябва да подадеш захранване на мотора и то да прекъсне чак когато се качи прозореца догоре.
                Това не ми е проблем, просто не зная кои кабели отиват за мотора, а схемата не ми помогна много.Е явно, че ще трябва да се мери.....

Comment

Това не ми е проблем, просто не зная кои кабели отиват за мотора, а схемата не ми помогна много.Е явно, че ще трябва да се мери.....
                  Щом ще връзваш направо за мотора, така или иначе ще трябва да се свалят корите. Моторите са свързани директно към копчетата, без релета и нямат изводи навън. Изключение е само шофьорската врата.

Comment

Щом ще връзваш направо за мотора, така или иначе ще трябва да се свалят корите. Моторите са свързани директно към копчетата, без релета и нямат изводи навън. Изключение е само шофьорската врата.
                    Поправи ме ако греша, но не минават ли кабелите за моторите на буксата която е до таблото с предпазителите (която е за шофьорската врата)

Comment

там минават.там някъде е и модула за шоф.прозореца.
                      точка

Comment

Поправи ме ако греша, но не минават ли кабелите за моторите на буксата която е до таблото с предпазителите (която е за шофьорската врата)
                        За шофьорската врата да. Там на самата букса трябва да има кабели от мотора. Управлението му е зад кората отляво под волана. Другия мотор няма директни изводи на буксите, понеже се управлява директно от бутоните. Т.е. до самия бутон във вратата отиват 12V и оттам направо на мотора. Задните мотори (ако има) също не се управляват през релета, за тях може да се изведе кабел след бутоните.

Comment

За шофьорската врата да. Там на самата букса трябва да има кабели от мотора. Управлението му е зад кората отляво под волана. Другия мотор няма директни изводи на буксите, понеже се управлява директно от бутоните. Т.е. до самия бутон във вратата отиват 12V и оттам направо на мотора. Задните мотори (ако има) също не се управляват през релета, за тях може да се изведе кабел след бутоните.
                          Е да, но нали и в шофьорската врата има бутон за пасажерската(аз съм с 2 ел стъкла).Т.е. ако подам сигнал на него ще управлява мотора ?

Comment

Working...
                          X